6 tips om uw e-commerce slimmer en succesvoller te maken

Uw e-commerce-doelstellingen

  • Als stap één is het goed om te kijken naar wat precies uw doel- stellingen en doelgroepen (zouden kunnen) zijn. Om een e-commerce-omgeving te creëren die past bij uw retailbedrijf of groot- handel/keten en die klaar is voor de toekomst, kunt u een aantal doelstellingen de niëren. U wilt bijvoorbeeld:
  • Een nieuw, eigentijds webdesign dat past bij de doelgroep van uw webwinkel;
  • Meer controle over uw online winst, uw kosten, de conversie en de tra c naar uw webshop;
  • Een webshop met meer focus op klantbinding en op interna- tionale verkoop;
  • Meer gepersonaliseerde en geautomatiseerde online marke- ting;
  • Klantensegmentatiemodellen en dynamische marketing- instrumenten die de klantenbinding en de toekomstbesten- digheid van de online shop verbeteren;
  • Gerelateerde artikelen tonen die passen bij de klant, met promoties die voor hem relevant zijn en die als inspirerend ervaren worden;
  • Uw bestaande ERP-systeem integreren (of laten samenwer- ken) met uw e-commerce-omgeving.

 

Tip 1: Verbeter het visuele ontwerp van uw webshop
Het design van uw webshop bepaalt niet alleen het beeld van de site, maar straalt ook het juiste merkgevoel uit. Betrouwbaar, innovatief, no-nonsense, voordelig, uniek… Strategisch gebruik van beeldmateriaal zoals images, kleuren, lettertypes en andere visual tools versterken het e ect. Het is belangrijk om een belevingswereld te creëren waar de consument graag rondkijkt, shopt en terugkomt. De laatste jaren zien we veel sites met rijke visuals, soms zelfs gelijkend op een magazine.

 

Tip 2: Kies het juiste e-commerce-platform
Afhankelijk van uw wensen moet u het e-commerce- platform kiezen dat het beste bij uw organisatie past. Maar kies daarbij altijd voor een toonaangevende e-commerce- oplossing die zich reeds bewezen heeft in de markt, om zo min mogelijk bugs en kinderziektes te hoeven ervaren. Denk aan oplossingen als Magento of IBM Smarter Commerce. Het laatste wat u wilt is een langdurig ‘bouwtraject’ om daarna te ontdekken dat gebruikelijke en moderne functies alsnog speciaal voor u ontwikkeld moeten worden. En zoek daarbij naar een implementatiepartner die u kan ondersteunen bij het maken van
de juiste keuzes, op basis van relevante eerdere implementaties.

Tip 3:Bepaal de User Experience
Hoe beweegt uw consument/B2B-klant zich door uw
webshopomgeving? Welk merk of product spreekt hem aan en welke niet? Naar welke aanvullende service is hij op zoek? Prijsvergelijking? Re-orderen? Usability is het toverwoord van online shopping. De stem van de gebruiker moet vertaald worden naar een gebruiksvriendelijke en conversieverhogende webomgeving. Ook hierbij kan een implementatiepartner u op de juiste wijze ondersteunen.